Hela Människan - kyrkornas gemensamma sociala arbete. Hela Människan tror på alla människors lika värde och rätten till ett värdigt liv. Vi arbetar stärkande för och tillsammans med människor som lever i en utsatt livssituation och verkar för att minska utanförskapet och ge människor möjlighet till förändring. På cirka 70 platser erbjuds bland annat öppna caféer, arbetsträning, härbärgen och andra boenden samt annan form av stödverksamhet. Våra lokala enheter arbetar utifrån lokala behov. På många platser bedriver den lokala enheten riktat arbete mot exempelvis barn, unga, familjer, frigivna och våldsutsatta kvinnor.

Verksamhetschef till Hela Människan Jönköping

Vill du jobba i en expansiv verksamhet som verkar för minskat utanförskap och ger människor möjlighet till ett värdigt liv?

Om oss

Hela Människan Jönköping bedriver socialt arbete på kristen grund. Arbetet syftar till att ge stöd åt människor genom att erbjuda mat åt den som hungrar, kläder och boende åt den som fryser, omsorg åt den resurssvage samt en öppen dörr för samtal och gemenskap. Med omsorg, kreativitet och ansvar vill vi arbeta för ett samhälle där ingen hamnar utanför. Huvudman för verksamheten är 46 kyrkor och kristna församlingar i närområdet.

Vi befinner oss i ett expansivt skede där verksamheten utvecklas för att möta ökande behov när allt fler människor befinner sig i en socialt utsatt situation. Vi kompletterar den offentliga sektorns insatser där vi ser behov och möjligheter och är även samarbetspartner till kommunen i socialt arbete genom IOP-avtal (idéburet offentligt partnerskap).

Några av våra verksamhetsgrenar är: Socialt omsorgscenter med frukost och lunch varje veckodag, omsorgsteam för samtal, akutboende med 10 platser öppet 365 dagar om året, lägenheter för behövande personer utan känd missbruksproblematik (PreBo), God man-verksamhet, butik med livsmedelsförsäljning till reducerat pris (DeLa), hjälp med kontakt till vård och omsorg och mycket annat.

Om tjänsten

Som verksamhetschef kommer du att leda arbetet tillsammans med vår styrelse. I verksamheten finns 16 medarbetare samt många volontärer. För att ta tillvara delaktigheten hos de anställda och för att effektivast organisera vår omfattande verksamhet tillsätter vi enhetschefer i de olika verksamhetsgrenarna.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi söker dig som:

• har god kännedom om socialt och diakonalt arbete
  • erfarenhet av ledarskap och arbetsledning
  • har förmågan att skapa goda relationer med vår samarbetspartner och sponsorer
  • har administrativ förmåga för att upprätta verksamhetsdokument som t.ex. verksamhetsplan, budget, avtal m.m.
  • har minst B-körkort
  • delar Hela Människans kristna värdegrund

Kvalifikationer:

• eftergymnasial utbildning inom socialt arbete, gärna med diakonal inriktning
  • har utbildning/erfarenhet av ledarskap och arbetsledning
  • stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Meriterande:

• utbildning/erfarenhet av missbruksvård i nära anslutning till psykisk ohälsa
  • god kännedom om samhällets insatser (socialtjänst, hälso- och sjukvård) för människor med missbruksproblem och psykisk ohälsa, samt hur dessa samverkar med den civila sektorn.
  • förståelse för ideell verksamhet och volontärsarbete

För frågor eller mer information kontakta ordförande Per Hulusjö 0703-99 88 05.

Facklig representant är Vision, visiondirekt@vision.se

Tjänsten förväntas tillträdas senast 2023-09-01.

Ansökan med CV och personligt brev skickas till: per.hulusjo@telia.com eller via post:

Hela Människan Jönköping
Västra Storgatan 46
553 15 Jönköping

Märk kuvertet med ”Verksamhetschef”.

Sista ansökningsdag är 2023-02-24. Urvalsprocess och intervjuer kan ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Vi tar gärna emot samtal från dig som söker tjänsten, men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Kyrkogårdschef 100%

Kyrkogårds-och...