Som en del av Höga kusten kan Örnsköldsviks södra pastorat erbjuda en storslagen natur och miljö med möjlighet till upplevelser i alla former och under alla årstider. Geografiskt sträcker sig pastoratet från havet in mot fjällen, dessutom tar Botniabanan oss snabbt till närliggande kuststäder. Örnsköldsviks södra pastorat bildades den 1 januari 2022 bestående av de sju församlingarna Själevad, Mo, Björna, Nätra, Sidensjö, Anundsjö och Skorped. Med cirka 23 000 medlemmar och drygt 100 anställda är vi det största pastoratet i Härnösands stift. Vår verksamhet är bred och vi har ett levande gudstjänstliv, en stabil ekonomi, välvårdade byggnader och kyrkogårdar.

Församlingsherde

Vi söker en församlingsherde (100 procent) till våra församlingar i Nätra och Sidensjö.

Här finns Höga kustens storslagna natur runt knuten och fjällen inom nära räckhåll. Våra församlingar i Nätra och Sidensjö är en viktig samhällsaktör i en levande landsbygd. Vårt arbete präglas av stort engagemang och närhet till såväl förtroendevalda som ideella. Arbetslaget består av ett 15-tal medarbetare med positiv energi och stort driv.

Vi söker dig som är en god andlig ledare och har förmåga att både engagera och skapa förutsättningar för församlingens uppdrag. Du känner dig trygg i vår strävan att vara kyrkan i bygden som vårdar traditioner och samtidigt arbetar kreativt och framåttänkande. Här finns mycket god verksamhet att bygga vidare på men också utrymme att låta dina gåvor och intressen skapa nytt.

Som församlingsherde leder du församlingsverksamheten med dess personal och budget. I tjänsten ingår sedvanliga prästuppgifter som gudstjänster och kyrkliga handlingar. Du rapporterar till pastoratets kyrkoherde och ingår i ledningsgruppen.

Du är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och förankrad i den kristna tron. Du är en varm person som trivs med att bygga och vårda relationer. Du har en personlig mognad, är trygg och stabil. Du har en god administrativ och kommunikativ förmåga, ett stort engagemang och uppskattar att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Erfarenhet och/eller utbildning inom ledarskap är meriterande.

Nätra och Sidensjö är grannförsamlingar i Örnsköldsviks kommun. Verksamheten präglas av ett uppskattat barn- och ungdomsarbete, ett viktigt diakonalt arbete och ett brett musikliv. Här finns även ett nära samarbete med EFS. Församlingarna ingår i det nybildade Örnsköldsviks södra pastorat med totalt sju församlingar. En av fördelarna med ett stort pastorat är möjligheten till nätverk och samarbete.

Tjänsten förutsätter körkort och tillgång till bil. Tillträde sker enligt överenskommelse.

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast den 26/2 via e-post till: ornskoldsviks.sodra.rekrytering@svenskakyrkan.se.

Vi berättar gärna mer om tjänsten och om oss. Välkommen att kontakta Peter.

Peter Persman
Örnsköldsviks södra pastorat
Kyrkoherde, Präst
Direkt: 0660-594 11
E-post: peter.persman@svenskakyrkan.se

FACKLIGA KONTAKTPERSONER

Håkan Stiberg, KyrkA tel 070-224 78 43
Erik Bjermqvist, Vision, tel 073-337 77 67

Församlingsherde

Linköpings stift

Församlingsherde eller...

Är du vår nya kyrkoherde?

Stockholms stift

Ledig tjänst: Domprost