Vänersborg och Väne-Ryrs församlings läge vid Vänerns södra strand och Vänersborgs vackra stadskärna erbjuder ett aktivt liv för såväl gammal som ung. Ett rikt kultur– och föreningsliv kombinerat med unika naturupplevelser med sjö och skog skapar en god grund för livskvalité. Församlingens har som geografiskt upptagningsområde centrala Vänersborg och västerut med Väne-Ryr. Församlingen har fem kyrkor, en i centrala Vänersborg och tre områdeskyrkor samt i Väne-Ryr. Vänersborg har mycket goda pendlingsmöjligheter, Göteborg ca: 55 min, och är väl utbyggt med cykelvägar. Vänersborg blev för övrigt Sveriges bästa småkommun enligt Cykelfrämjandet i sin årliga nöjdhetsundersökning Cyklistvelometern 2022.

Vi söker en diakon eller präst

Du behövs i församlingens arbete som utgår från Diakonalt Center. Där arbetar tre diakoner, en präst, en husmor och fyra assistenter. Verksamheten består av andakter, gudstjänster, samtal, rådgivning och hjälpverksamhet. Vi samverkar med andra aktörer i samhället, bland andra Migrationsverkets asylboende på Restad gård. Vi behöver förstärkning i arbetet för att kunna möta barn, ungdomar och unga vuxna med exempelvis psykisk ohälsa eller andra svårigheter. Vi vill erbjuda enskilda samtal där unga får möta en trygg vuxen. Vi önskar även att du driver stöd- och samtalsgrupper för målgruppen.

Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet av unga med psykisk ohälsa. Meriterande är om du har särskild utbildning inom själavård. Du behöver vara strukturerad i ditt arbetssätt och kunna hantera oväntade händelser. Du ska vara diakonvigd eller prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning.

Information om tjänsten

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Under hösten 2024 är det ett vikariat och därefter tillsvidareanställning under förutsättning att kyrkorådet så beslutar.
Lön: Enligt avtal. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Varaktighet: Heltid.

Upplysningar om tjänsten lämnas av

Arbetsledande komminister Claes Björndahl, 0521-26 55 04
Kyrkoherde Gunilla Martinsson, 0521-26 55 01

Facklig kontakt

Björn Carlstedt, Vision, 0511-285 30
Anna-Lisa Saar, KyrkA, 072-721 95 71

Övrigt

Sökande till tjänsten kommer att få genomgå en ”Nyanställningsundersökning” hos Företagshälsovården.

Körkort och tillgång till egen bil behövs.

Sista ansökningsdag: 2024-06-30

Välkommen med Din ansökan till:

Vänersborg och Väne-Ryrs församling
Kungsgatan 23
462 33 Vänersborg.

Vi tar också emot ansökan via e-post vanersborg.pastorat@svenskakyrkan.se

Härnösands stift

Lunds stift

Vi utökar diakonin och...

Lunds stift

Vi söker diakon 80%