Skara är centralort i Västergötland, landskapet som i nordväst gränsar till Norge. Denna tjusiga stad är en av Sveriges äldsta, belägen vid en gammal tingsplats, Götala. Skara stift ingår i Svenska kyrkan, men kan kanske kallas för Svenska kyrkans grundstomme. Skara stift är ett av de totalt 13 stift som finns i landet, och därtill det äldsta, grundat av Olof Skötkonung redan på 1000-talet. Skara stifts biskopssäte ligger i Skara och Skara Pastorat, som täcker hela Skara kommun, är bara ett av 43 pastorat i stiftet. Skara stift inkluderar därtill hela 119 församlingar.

Församlingspedagog 100% i Ardala församling

Du som önskar arbeta i en livaktig församling med en stor verksamhet för barn och unga är välkommen att söka pedagogtjänsten i Ardala församling.

Ardala församling har sju kyrkor som är i bruk. Församlingens centrum är i S:ta Annagårdens kyrkolokal och församlingshem i Ardala där den söndagliga högmässan och verksamheten för barn, unga och vuxna äger rum. Här finns ljusa och trevliga lokaler alldeles intill skogen.

I Ardala församling finns ett stort ideellt engagemang och en tydlig församlingskärna. Många barn deltar i församlingens gruppverksamhet. Familjekvällarna är välbesökta. Församlingen har en god relation med skolan, där olika möten sker under året.

Som pedagog ingår du i ett team på sex personer som är tjänsteplacerade i S:ta Annagården; präst, diakon, församlingshemsvärd, musiker och vaktmästare. Teamet är en del av domkyrkoförsamlingens arbetslag. Du deltar i pastoratets pedagogiska arbete och har särskild kompetens för att arbeta med fokus på barn och unga.

Vi söker dig som:

Är trygg i Svenska kyrkans tro och lära och bär på en längtan att föra evangelium vidare till andra. Är drivande i verksamheten för barn och unga samt delaktig i församlingens fördjupningsarbete för vuxna. Du har pedagogisk utbildning och dokumenterad erfarenhet av pedagogiskt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökan:

Sista ansökningsdag är 29 juli 2024.

Ansökan märkt ”Pedagog” skickas till:

Skara pastorat
Malmgatan 3A
532 31 Skara

eller skara.pastorat@svenskakyrkan.se.

Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten:

domprost Robert Lorentzon, 0511-265 01, robert.lorentzon@svenskakyrkan.se
domkyrkokaplan och bitr. kh. Judith Fagrell 0511-265 09, judith.fagrell@svenskakyrkan.se

Facklig företrädare:

Karin Ekenvi, Sveriges lärare, 0512-79 72 16, karin.ekenvi@svenskakyrkan.se

Välkommen med din ansökan!

Vikariat...

Stockholms stift